Kan vi skape et sosialt bankvesen?

Social banking

Hva er fremtiden for etiske banker?
Banksektoren er en ofte utskjelt bransje, som blant annet har fått mye av skylda for finanskrisen. Men er det mulig å se for seg et bankvesen som opererer etter andre prinsipper enn profittmaksimering? Kan banken være sted der sparepengene dine blir investert i lønnsomme, bærekraftige prosjekter? Rethinking Economics Norge har invitert Institute for Social Banking i Berlin, Ekobanken i Sverige og Cultura Bank for å se på nye løsninger for banksektoren.

Sted: Litteraturhuset i Oslo, Nedjma
Tid: 28. august, 18.30 – 20.30
Arrangementet er gratis

Link til Facebook-event

Om innlederne:
Økonom Sanika Nele Hufeland er daglig leder ved Institute for Social Banking i Berlin– en medlemsorganisasjon for undervisning, nettverksbygging og forskning på bærekraftig bankvesen og finans. Til daglig jobber hun for forandring og innovasjon i finanssektoren, og fremmer bevegelsen for et sosialt bankvesen internasjonalt. I tillegg har hun initiert Conscious FinTech Meetups i Berlin og har vært med å starte opp et internasjonalt kvinnenettverk innenfor alternativ finans.

Kristoffer Lüthi er kredittsjef og vise-bank sjef ved Ekobanken i Sverige. Han har en MsC i Business and Economics fra Uppsala Universitet og lang erfaring fra bankvesen og næringsliv. Ekobanken er et etisk bank som er åpen for alle som vil være med å fremme menneskers mulighet til å ta frie initiativ. De ser penger som et sosialt medium som skal bidra til menneskelig samarbeid. Allmennytte og medlemsnytte er deres fremste drivkraft (fra nettsidene ekobanken.se).

Kjell Fredrik Løvold er daglig leder i Cultura Bank. Han er jurist med lang bakgrunn fra bankvesenet. Cultura Bank ble for andre år på rad kåret til Norges mest etiske bank i 2017. Cultura Bank ble startet i 1997 med et ønske om å starte en bankvirksomhet der penger ikke bare ble betraktet som et mål i seg selv, men som et verktøy for å skape sosial rettferdighet og et bedre miljø.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s